В Україні з середини липня спостерігається зростання цін попиту на насіння соняшнику. Ситуація в країні суттєво вплинула на роботу олійно переробних заводів.

Згідно з даними моніторингу ІА "АПК-Інформ", такій тенденції сприяло зниження активності торгівлі на тлі стримування продажу насіння соняшнику аграріями, які вважали сформовані ціни попиту переробників занадто низькими.

Рослинна олія, кадр з відео

Пояснюється, що підвищення НБУ фіксованого курсу гривні стосовно долара США також дало підтримку цінам практично на 25%. Це було зроблено з метою забезпечення конкурентоспроможності української продукції на міжнародному ринку.

Крім того, здорожчання логістики значно скоротило географію закупівель. Внаслідок цього олійно переробні заводи почали віддавати перевагу закупівлі з мінімальним логістичним плечем. Проте тиск на ціни продовжували чинити рекордні обсяги кінцевих залишків та брак потужностей для зберігання.

Популярні новини зараз

Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків"

Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Показати ще

За даними моніторингу, за вказаний період ціни попиту на олійну виросли на 1800-3800 грн/т і станом на 3 серпня переважно варіюються в межах 11800-14300 грн/т СРТ.

Рослинна олія, фото: 34 канал

Нагадаємо, супермаркети оновили ціни на курятину і свинину: скільки коштуватиме м'ясо на початку серпня

Як повідомляв "Знай.ua", українців планують обкласти новим податком: міністр фінансів пояснив, кого це стосується

Також "Знай.ua" писав, роботодавці зможуть звільняти працівників під час війни ще з однієї причини: Мінекономіки надало дозвіл