Калина здавна вважалася джерелом корисних вітамінів та мінералів. Наші бабусі збирали ягоди і зберігали їх або робили цілюще варення з ягід.

Що ж буде, якщо регулярно включати до раціону ягоди калини?

Кущ калини вважається корисним від кори до ягід. У народній медицині їй приділяється велика увага не дарма. Вона містить багато вітаміну С. Також у ній містяться життєво важливі мікроелементи: залізо, йод, фосфор тощо.

Варення з калини, скріншот: Youtube

Сама ягода має гіркуватий смак, багато хто її не любить, але вживати її потрібно. Додавати в чай ​​із медом, наприклад, і вже не буде так неприємно.

Популярні новини зараз

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Показати ще

При застуді дуже добре допомагає мед із калиною. Також його використовують і при серцевих захворюваннях, гіпертонії, хворобах печінки.

Соком калини можна відбілити шкіри, наприклад, від ластовиння.

Морс з калини, скріншот: YouTube

Калина як заспокійливий засіб приймається наступним чином: столову ложку ягід заваріть у 200 мл окропу. Випивати по половині склянки двічі на день.

Якщо у вас дефіцит вітамінів, свіжа калина виправить цю справу. З неї можна зробити морс: видавити сік ягід, знадобиться 100 мл. Розбавте його літром води, можна додати цукор. На 3 години залиште наполягати і приймайте охолодженим.

Нагадаємо, ніколи не робіть цього з шипшиною , якщо не хочете залишитися без вітамінів: чим корисний напій з ягід .

Раніше ми повідомляли, що звичайний імбирний чай допоможе уникнути піску у нирках: елементарний рецепт, який подарує здоров'я .

Також, спробуйте щодня з'їдати 40 г кедрових горіхів і ви здивуєтеся: яку цінність має цей продукт .