Під час спілкування фахівці міськради презентували партнерам свої напрацювання у зведенні житла для людей, які рятуються від війни, а мер Андрій Садовий закликав установи допомогти Львову в реалізації проєкту, йдеться на сайті Львівської міської ради.

"За час війни ми прихистили у Львові близько 200 тисяч людей, ставши найбільшим хабом для вимушено переміщених людей в Україні. І люди продовжують прибувати. Багато людей не матимуть куди повертатися найближчі роки, тому потрібно збудувати тут житло", – коментує Андрій Садовий.

Так, місто планує облаштувати 3 типи житла: тимчасові модульні містечка, які місто почало будувати кілька днів тому, дерев’яні будиночки для жінок при надії, для зведення яких потрібно до 2 місяців, а також постійне житло.

Головний архітектор міста Антон Коломєйцев поділився напрацюваннями та подальшими ідеями Львова в роботі з вимушеними переселенцями: розповів про процес будівництва житла, стан інфраструктури довкола обраних локацій, облаштування будиночків всередині тощо.

Очільниця офісу Агенції ООН у справах біженців в Україні Кароліна Білунг розповіла про спеціальні програми, які можуть допомогти місту в її реалізації.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

"Люди втратили не лише дім – вони втратили роботу, школу, звичне життя. Як ми побачили за останні 8 років роботи з людьми зі сходу України, саме відсутність будівництва нового доступного та комфортного житла для вимушено переміщених людей, які втратили своє, є головною перешкодою, аби допомогти їм осісти та налагодити життя. Тому ми дуже вітаємо вашу ініціативу", – зазначила вона.

Нагадаємо, у Львові облаштовують тимчасові модульні містечка для українців, які рятуються від війни. Наразі зводять 88 будиночків, де мають проживати приблизно 350 людей. Містечко матиме 11 власних санвузлів, 5 душових кімнат, їдальню, медпункт та магазин. Тимчасове містечко облаштовують за підтримки уряду Польщі та Міністерства розвитку громад та територій України.

Також у Львові мають намір звести окреме тимчасове містечко для жінок при надії. Це будуть дерев’яні будиночки хостельного типу, адаптовані для потреб сім'ї. До слова, сьогодні в місті живуть 209 жінок, які очікують на народження дитини та рятуються від війни.