У Львові переймаються тим, як зимуватимуть цього року лебеді на одному з міських озер. Про це розповіли у сюжеті Тvoemisto.tv.

Як зазначається, наразі на озері, розташованому в Стрийському парку, мешкають дві пари білих та чорних лебедів. Однак раніше птахів тут зимувало значно більше.

Щоб крига не заважала птахам, озеро обладнали спеціальною системою – це дозволяє лебедям жити на водоймі впродовж всієї зими.

«Ця система працює уже два роки. Опалення від дрів надходить по трубах, які йдуть по дну озера, тому воно не замерзає», – пояснюють у дирекції парку.

За словами директорки Олени Мазурик, раніше птахів забирали на зимівлю до приватних обійсть, але зараз такої необхідності вже немає.

Популярні новини зараз

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

«Птахи мають якісне, збалансоване харчування двічі на день – зранку і після обіду. Тому немає необхідності їх догодовувати, тим більше хлібом!» – наголосила жінка.

Разом із тим, збільшувати популяцію лебедів на цій водоймі не планують – їм може не вистачити місця і корму. Відповідно до рекомендацій Українського товариства охорони птахів, на озерах залишають по парі лебедів, а решту птахів віддають на інші водойми.

Раніше повідомляли, нові платіжки на опалення: у грудні українців "привчать" до нового формату квитанцій - як правильно заповнити.

Як повідомляв Знай.uа, бідолаха замерз на озері, як щеня: Франківчани врятували красеня-лебедя від загибелі, як живе пташка зараз.

Знай.uа писав, суворий львівський комунальник "винищує" калюжі лопатою: "Як ситом воду носити".