На офіційній сторінці пресслужби операції об'єднаних сил (ООС) в соціальній мережі Facebook щодня з'являється безліч новин про наших воїнів на Донбасі.

Зараз мова зайшла про Олександра, який пішов служити на флот в юнацькі роки після закінчення школи мічманів-прапорщиків. Однак згодом повернувся, працював в аграрній академії та навчався професійному вирощуванню рису.

Український військовослужбовець, фото: Facebook

Проте, як тільки почалася війна на Донбасі, він відразу ж, без роздумів, відправився на фронт, захищати Батьківщину.

"На початку збройної агресії Росії у нас формувалися взводи охорони і реагування, але я пішов відразу у війська. Я раніше служив на флоті, був в експедиціях підводних робіт, ми рятували кораблі і підводні човни, це мене загартувало, і тому я завжди знав, що з себе представляє військова служба", - зазначив він.

Його служба розпочалася з механізованої бригади ім. Лицарів зимового походу, посада - командир відділення. Далі Олександр став сержантом з матеріального забезпечення і з часом - головним сержантом роти. На його думку, при військових діях на Донбасі, кожен зобов'язаний взяти в руки зброю, щоб захистити рідні землі. Бо він не розуміє, яким чином нікому буде встати на оборону України.

Українські захисники, скріншот: YouTube

У разі страху потрібно обов'язково перебороти свої страхи, зламати себе і піти воювати. Олександр не планує повертатися до цивільного життя найближчим часом.

"Для мене дуже важливо те, що мій підрозділ, це одна сім'я. Вони всі підтримують мене, мої думки та ідеї. Звичайно, всі переживають, але це нормально. Тут, у своєму підрозділі, я намагаюся бути опорою своєму колективу, і якщо ми будемо горою стояти один за одного, то нам не страшний жоден ворог", - підсумував воїн ЗСУ.

Популярні новини зараз

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Скріншот: facebook.com/pressjfo.news

Нагадаємо, українка стала на захист країни разом зі своїми дітьми - вся сім'я в ЗСУ

Як повідомляв "Знай.ua", 29-річний харків'янин помер від пострілу путінського снайпера на Донбасі: скорботи немає межі

Знай.ua писав, на Донбасі з самого ранку бойовики підступно атакували українських захисників, є загиблі: "Щирі співчуття"