Мешканка Львова візьме участь у всесвітньо відомому ралі на незвичайному для цього виду перегонів автомобілі. Світлана Кравс у складі української команди, яка виступить на ралі вперше, вирушить на гонку за кермом "Запорожця".

Про це пише портал "То є Львів". Окрім Світлани участь у турнірі візьмуть ще 4 українські гонщики з різних міст.

Автомобіль, на якому вона вирішила виступити разом зі своїм чоловіком Євгеном Кравсом, який виконує роль другого члена екіпажу, – це "Запорожець" ЗАЗ-965, який зійшов із заводського конвеєра у 1967 році.

Світлана Кравс розповіла, що українська команда отримала право виступити у перегонах як виняток. Це своєрідний подарунок від королівського клубу Монако до 60-річного ювілею марки автомобіля.

Світлана Кравс, скриншот youtube Суспільне Львів

20 років тому "Запорожець" купив для своєї дружини Євген Кравс, подружжя перефарбувало його у жовтий перламутровий колір, Євген підготував авто до участі у ралі фактично своїми руками.

Популярні новини зараз

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

Жінки з 1927 року беруть участь у ралі і нарівні з чоловіками дотримуються правил проведення гонки, яка відбудеться взимку на гірській трасі протяжністю близько 500 км і триватиме три доби. За умовами ралі, заїзд відбувається не лише вдень, а й уночі і включає різкі спуски та круті повороти.

"Ралі складне, особливо для цих машин, бо вони малопотужні і не гірські. Перший день проїзду — це 500 км. І враховуючи що це південь Франції, сніг і дощ може бути. Траса складна. Ти не знаєш коли з снігу виїдеш на асфальт", - розповіла гонщиця.

"Запорожець", на якому візьме участь у гонці Світлана, є не єдиним раритетним автомобілем у родини, крім нього у подружжя є ще два авто тієї ж марки.

Євген Кравс, скриншот youtube Суспільне Львів

Пара хоче потрапити до топ-50 гонщиків на ралі, а також згодом організувати подібні змагання на території України.

Знай.ua нагадує: Незайманий у 30: унікальний ЗАЗ із заводськими пломбами знайдено в Україні

Як раніше повідомляв Знай.ua: Українець знайшов унікальний ВАЗ-2101 1972 року: в заводському стані та ідеально збережений

Також Знай.ua писав: Не бита, не фарбована: на що слід звернути увагу при купівлі автомобіля на вторинному ринку