Мер Львова Андрій Садовий проінспектував лікарні міста, у яких госпіталізують хворих на коронавірус і звернувся до містян за результатами перевірки.

Відповідне звернення градоначальник опублікував на своїй сторінці у Instagram.

"Сьогодні вкотре перевірив ситуацію у коронавірусних лікарнях Львова. Ми кожного дня спілкуємось з медиками, але реальний стан речей треба бачити на власні очі. Швидкі одна за одною привозять хворих. Цей безперервний потік – найперше, що впадає у вічі, якщо постояти на подвір’ї хоча б 10 хвилин. Медики кажуть, що найважче рятувати байдужих до себе. Часто люди думають, що це осіння застуда, яка завтра пройде. Не проходить. Що далі - ми вже знаємо: 103, ранкова черга з карет швидкої і +1 до статистики госпіталізованих. 95% з цієї статистики – невакциновані", - повідомив Андрій Садовий.

Андрій Садовий, скріншот

Мер Львова додав, що наразі лікарні готові до цих “плюсів”, але рано чи пізно місця закінчаться, адже зараз тут практично призупинені усі планові операції і проводять лише ургентні втручання. Головні лікарі звертають увагу на те, що гроші, які виділяє держава на лікування ковіду, розподіляються не пропорційно і через це лікарні не можуть забезпечити хворих усім необхідним. У середньому на ковідного пацієнта дають 28 тисяч гривень.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Звернення Андрія Садового, скріншот Instagram

Звернення Андрія Садового, скріншот Instagram

Звернення Андрія Садового, скріншот Instagram

І це не залежить від того, лежить він у звичайній палаті чи реанімації, лікується 3 дні чи кілька тижнів. А всі, хто мав досвід ковіду у лікарні знають, що коштують потрібні медикаменти значно дорожче. Лікарня швидкої допомоги найближчим часом відкриє нове реанімаційне відділення. 8-ма лікарня запускає власні кисневі станції, які зроблять її менш залежною від заводу, який сьогодні працює на всі західні області Україну. 5-та лікарня, хоч і найменша, але робить все можливе, щоб допомогу отримав кожен. Завтра на сесії голосуватимемо за купівлю нових ШВЛ та облаштування нових відділень. Кожен на своєму місці робить те, що може. Це війна, у якій ми точно переможемо. Але треба зберігати спокій, берегти себе і своїх рідних", - резюмував мер Львова.

Однак львів'яни у відповідь почали обурюватися щодо звіту мера ситуації у лікарнях.

"Це ж треба так брехати та залякувати", "Пане Андрію, у лікарні Швидкої допомоги нема ФІЗРОЗЧИНУ І МЕТЕЛИКІВ ДЛЯ КРАПЕЛЬНИЦЬ!!! Подивіться там!!!! Ковідні відділені. У середньому там ковідному пацієнту дають "дулю з маком", як то кажуть!!!!", - пишуть містяни у коментарях під публікацією.

Нагадаємо, що у Києві пенсіонерка "прокляла" маршрутку, після чого та "розбулася" на ходу

Раніше повідомляли, що еу зюзю псих у тролейбусі помочився на дитину: переплутав з туалетом

Також, прозвір водій побив 17-річного хлопця за "подорож на три літери"