Відомий українцям журналіст та телеведучий Костянтин Грубич на своєму YouTube-каналі досить часто публікує різні рецепти кулінарних шедеврів. Цього разу він вирішив проїхатися Україною аби дізнатися, які страви готували у різних куточках нашої країни.

Цього разу Грубич відвідав село Буша, що на Вінниччині. Там він познайомився 93-річною Ларисою Мілентіїєвною Данилюк, яка раніше була кухаркою. Жінка розповіла, що раніше у своєму селі завжди готувала на різні події, особливо це стосувалося весіль.

Лариса Данилюк, скріншот із відео

При цьому Лариса Данилюк зізналася, що готувати її навчила мама, адже раніше вона працювала у тракторній бригаді кухарем, тож готувати на велику кількість осіб для неї звична справа. Саме ці навички вона і передала своїй доньці.

"Я біля мами навчилася трохи, а потім як я вже підросла біля мене були кухарки, жінки старші та й мене все брали до себе. А я й ходила допомагала їм, вони мені також платили. Потім я ходила куховарити по селу", - каже вона.

Жінка згадує, що у ті часи весілля гуляли пишно і по кілька днів, тому готувати треба було багато. Серед улюблених страв її односельців були холодець, голубці та начинені перці. При цьому бувало й таке, що треба було нагодувати 200 людей на весіллі, тож такі свята іноді віднімали всі сили.

Лариса Данилюк, скріншот із відео

Бабуся Леся каже, що жодне весілля у її селі не обходилося без холодного, котлет, печені, макарон з м'ясом та начинених перців. Якщо господарі напередодні зарізали порося, то на столі обов'язково була ще й кров'янка та домашні ковбаски.

Раніше повідомляли, Костянтин Грубич в загадковій Азії ризикнув помацати "античну" рідину: "Тендітні вироби...".

Популярні новини зараз

А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, Костянтин Грубич у Ніжині скуштував місцеві смаколики з огірків: розсольник, ікра та бутерброди.

Знай.uа писав, простий рецепт тих самих сочников з сиром - смак родом з дитинства.