Та дівчина, якій Володимир Івасюк присвятив пісню "Червона рута" була його одногрупницею.

Про це розповіли в акаунті Ukrainian People Magazine в соцмережі Фейсбук.

Івасюк був завжди в теплих стосунках зі своєю одногрупницею Марією Соколовською-Марчук. На курсі майже всі знали, що Володимир був у неї закоханий і що "Червона рута" присвячена саме їй.

Зараз Марія Іванівна працює лікарем у Чернівцях. В її квартирі фотографії Івасюка на видному місці, а в ящику всі статті про нього.

Фото з архіву музею Володимира Івасюка в Чернівцях

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

"Володя підійшов до мене вже в перший день навчання в медінституті: "Ти граєш на скрипці? Значить, будеш грати в ансамблі". Ми були разом з ним весь час: вдень — заняття, ввечері — репетиції камерного оркестру та оркестрової групи інститутського ансамблю пісні і танцю. Любов до музики і медицини з'єднала нас. Молодість сама по собі прекрасна, але незрівнянна ні з чим, коли поруч з тобою людина, яка тебе розуміє і підтримує у всьому, зачаровує тебе своєю красою і розумом, дарує тобі ніжну гру чарівної скрипки і свої перші пісні", - розповідає Марія.

Вона завжди намагалася допомагати йому, вони разом здавали сесію, святкували дні народження і весілля одногрупників.

"Я завжди намагалася йому допомагати, ми разом здавали сесію, святкували дні народження і весілля своїх однокурсників. Коли збиралися на репетиції, Володя завжди підходив до мене і цілував у щоку. Дуже часто приносив мені пиріжки, які випікала няня Міля. А називав мене лише Марічка або Муся.
Вже пізніше мені розповідали, що Володя був у мене закоханий. Але сам він ніколи не зізнавався мені. Напевно, йому легше було все сказати в піснях... А які почуття були у нього в студентські роки - не важко здогадатися, адже свої найкращі твори він написав саме під час навчання в медінституті", - згадує Марія Іванівна.

Жінка розповіла, як наприкінці 80-х у Львові купила книгу Васюка "Моя пісня", в якій була надрукована "Елегія для Марії", і тільки тоді, прочитавши її, вона зрозуміла, як сильно він її любив.

Мадонні незнаній
Віками лунали
Органні хорали
В густі небеса.
А я тебе знаю,
Тебе я кохаю,
Люба Маріє!

А коли у Марії запитують, чому вони не одружилися, відповідає, що мабуть не доля. Вона єдина з одногрупників, хто був на похоронах Володимира Івасюка.

Нагадаємо, раніше Володимиру Івасюку-72: топ фактів про маестро, який подарував світові " Червону руту"

Як повідомляє портал «Знай.иа» "Червоній руті" - 50: історія створення легендарного хіта, яким Івасюк прославив Україну

Також «Знай.иа " писав, що Судмедексперт розкрила таємницю загибелі геніального композитора Івасюка: чи було самогубство