Сьогодні, 23 липня, минає сім років, як внаслідок тяжкого бою, загинув вірний син та захисник держави, старший лейтенант Ігор Миколайович Холо.

Закінчивши у 2013 році факультет аеромобільних військ та розвідки Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного за спеціальністю "Управління діями підрозділів аеромобільних військ", цього ж року Ігор відбув на проходження служби до військової частини А0281, яка розташована у Житомирі.

Від був командиром взводу снайперів роти снайперів 95-ї окремої аеромобільної бригади Високомобільних десантних військ Збройних Сил України.

Проте, із початку війни, навесні 2014-го року, став учасником антитерористичної операції на Сході країни.

Його останній бій відбувся 19 липня - під час операції у складі штурмової групи, яка займалася знищенням бойовиків в районі Лисичанська, що на Луганщині, в бою він отримав чотири кульові поранення в груди.

Популярні новини зараз

Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки

В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ

Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду

Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки

Показати ще

Через кілька днів, 23 липня, він помер від отриманих поранень, на операційному столі військово-медичного клінічного центру Північного регіону.

Поховали героя 25 липня, на цвинтарі його рідного села - у Олександрівці Жашківського району, на Черкащині.

Вже посмертно героя нагородили орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня та почесною грамотою та медаллю "За заслуги перед Черкащиною". Нагороди отримали батьки, які виховали героя.

Вічна пам'ять воїну!

Нагадаємо, Юний герой АТО лейтенант "Оса" загинув не доживши і до 25, побратими зі сльозами згадують трагедію: "Не довезли"

Також Знай.uа писав Харків'янка змінила медичний халат на військову форму і вирушила захищати Україну: "Життя змінилося на "до" і "після""

Як раніше повідомляв Знай.uа Сержант з позивним "Сірий" пішов на передову за братом: прикривають один одного