Він називає Україну – другою батьківщиною і дуже часто разом із родиною її відвідує. Це Івіца Піріч – у минулому був футболістом київського "Арсеналу", а тепер являється почесним консулом України в Хорватії та представником торгово-промислової палати у Хорватії. Про це пише zahid.espreso.tv

Ви не повірите, але саме завдяки йому українські діти військо службовців мали змогу відпочити за кордоном. Завдячуючи меценату, близько 90 дітей із Львівської області побували на узбережжі Адріатичного моря. Із займається цим він абсолютно без чиєїсь допомоги, за власні кошти. До того ж, відпочивають діти безкоштовно.

Чому він це робить? Все просто – він сам, будучи 12-річним підлітком, дізнався що таке війна. Тому без чиїхось розповідей знає, як воно сидіти у підвалі, щоб не потрапити під обстріли.

«У 90-х в Хорватії відбувалися воєнні дії. Я знаю, що саме відчувають зараз українські діти, бо добре це пам’ятаю. Це щось таке, що ніколи не піде з мого життя. Як летіли літаки, бомбили все... Як ми у підвалах ночували…» - каже Івіці Піріч.

Фанатом України Івіца Піріч став у 2002 році, відтоді як розпочав свою футбольну кар’єру у київському "Арсеналі". А коли на території України почалася війна – він вирішив, щоб удь яким чином допомагатиме. Із 2015 року він почав возити дітей із військових на відпочинок і реабілітацію. До того ж, допомагав коштами для лікуваня поранених військових.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

За ці роки Івіцу вдалося допомогти більш ніж двом тисячам осіб, оздоровити близько 1700 дітей, та допомогти вилікувати близько 400 військових.

Нагадаємо, УПЦ привітала медиків з 118-річчям від дня заснування першої станції «Швидкої допомоги» в Одесі

Також Знай.uа писав, Американець втілить дитячу мрію у Львові за мільйони доларів

Як раніше повідомляв Знай.uа Кличко "подарував" Тараса Шевченка італійцям