Якщо ви та ваша родина люблять смакувати кабачками, то літо - саме та пора, коли їх можна заготовити вдосталь, щоб насолоджуватися протягом усього року.
Господині радять готувати на зиму саме лечо — консервована страва, яка готується із кількох різновидів овочів. Для вас ми підібрали два дивовижних і водночас простих рецепти із цього пікантного овоча, які не залишать байдужими нікого.
«Пікантний часничок»
На 6 літрових баночок потрібно:
3кг кабачків
6 цибулин
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
6 болгарських перців
1кг помідорів
Щоб приготувати маринад:
1 літр томату (краще соус)
1ст.л. солі
1,5 склянки цукру
0,5 склянки оцту
1 склянка олії
5-6 зубчиків часнику
Кабачки потрібно почистити та порізати кубиками. Потім присоліть, змішайте і відправте у холодильник на цілу ніч. Вранці із них потрібно злити сік, що утвориться. Далі поріжте цибульку, перець і томати. Готуємо маринад: усе просто треба перемішати і закип’ятити. Щойно доведете до кипіння вкидайте кабачки. Варити це усе треба 10 хвилин, а потім додати цибулю. Ще через 10 хвилин - болгарський перець, так само через 10 хв. – помідори і тушкуйте ще10 хв. Ваше лечо готове. Його потрібно розподілити у попередньо простерилізовані банки, закрутити кришками,а потім перевернути баночки і залишите у теплому місці до повного вистигання.
«Солодкий кабачок»
Інгредієнти:
Томат – 1 кг.
Кабачки – 1,5 кг.
Болгарський перець солодкий 300гр.
Морква — 250 гр.
Ріпчаста цибуля – 200 гр.
Цукор – 2 ст. л.
Сіль – 1 ст. л.
Оцет 9 % — 3 ст. л.
Олія соняшникова – 150 мл
Головний інгредієнт - кабачки – ріжемо як вам подобається. Потім шаткуємо помідори, перець. Моркву можна натерти на тертушку, цибулю порізати. Потім смажимо 40 хвилин кабачок, цибулю і моркву. Додаємо болгарський перець, помідор додаємо сіль, цукор, тушкуємо ще 15 хвилин. І в самому кінці варіння за п’ять хвилин додаємо оцет 9% після чого останній раз даємо закипіти. Після чого , ще гарячим розкладаємо у простерилізовані баночки. Закутуємо товстим рушником, даємо охолонути і ставимо в темне прохолодне місце.
Нагадаємо, Легкий літній салат з курячого філе і журавлини: як наїстися і не набрати вагу
Раніше, Знай.uа писав, Рецепт литовського холодного борщу: якраз для української спеки
Також, Знай.uа повідомляв, Чим можна охолодитися в літню спеку - рецепт домашніх лимонадів з льодом