У Львові планують скасувати закон про збільшення вартості проїзду в громадському транспорті. Про це повідомила учасниця комісії фінансів та планування бюджету ЛМР Ольга Посипанко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Під час засідання комісії законності, депутатської діяльності, свободи слова та безпеки ЛМР, її голова Уляна Пак та депутатка від Партії "європейська солідарність"Оксана Маруняк запропонували законопроект згідно з яким ціна на проїзд у громадському транспорті Львова знову змінитися і повернеться на позначку у 7 гривень замість нещодавно встановлених 10 гривень.

Чиновниці стверджують, що при установці нового тарифу була порушена процедура — не було проведено громадських слухань. Замість цього були проведені так звані «консультації". Також не були визначені пасажиропотоки, тому всі цифри не є об'єктивними.

У комісії фінансів та планування бюджету ЛМР підтримали цей закон. При цьому Ольга Посіпанко підкреслила, що прийняття нових тарифів має проходити сувору процедуру встановлену законодавством.

"Крім того, розрахунку тарифів має передувати обстеження пасажиропотоків. А він не був проведений. Таким чином, розрахунки в частині економічної обґрунтованості можна піддати сумнівам. З іншого боку, питання додаткової фінансової підтримки та дотування транспортних підприємств, зокрема Львівелектротрансу, теж складне, бо коштів у бюджеті по суті не вистачає. У разі скасування тарифу зростуть також компенсаційні виплати з бюджету на проїзд пільгових категорій громадян", – написала Ольга Посипанко.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Публікація Ольги Посипанко: Facebook
Публікація Ольги Посипанко: Facebook

Публікація Ольги Посипанко: Facebook
Публікація Ольги Посипанко: Facebook

Нагадаємо, що у маршрутці Харків-Вовчанськ пішов дощ, промоклі пасажири в люті: "Ось це сервіс"

Як повідомляв портал "Знай.uа", 160 гривень штрафу більше не треба платити? У київському транспорті зникли кондуктори

Також, "Знай.uа" писав, що у Дніпрі водій маршрутки перетворив свій транспорт на димну кабінку: "Поки накуриться..."