В ООС знову розповіли про Героїв України, і цього разу мова пішла про тендітну дівчину, яка на фронті вже п'ятий рік.

Історію Аліни розповіли на сторінці операції об'єднаних сил у соціальній мережі Facebook.

Вона навчалася в Харківському базовому медичному коледжі, після чого почала працювати медсестрою. Через деякий час пішла в декрет, а коли прийшов час виходити на роботу, то в країну прийшла війна.

Без будь-яких сумнівів вона відразу відправилася шукати способи, щоб потрапити на фронт, і у неї вийшло.

Там їй поставили вибір-служити в медроті, або ж бути медиком бойового підрозділу, і вона вибрала другий варіант.

Популярні новини зараз

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Показати ще

"Я не з полохливих, хотіла перевірити себе на міцність: чи буду хвилюватися, зорієнтуюся чи вчасно. Тільки за одну ротацію мала дев'ятьох поранених і двох загиблих, тому випробувань було більш ніж достатньо. Але ні про що не шкодую" - розповідає дівчина.

Медик Аліна, фото: Facebook

Вперше на передовій опинилася у своїй день народження-13 травня. Замість того, щоб готуватися до приходу гостей і накривати на стіл, вона заряджала магазин автомата.

Через чотири дні отримала першого пораненого-снайперська куля пройшла в горло, і вийшла через спину. Завдяки оперативній роботі медика, він залишився живий.

"У собі і своїх знаннях впевнена" - відповідала завжди дівчина. У своїх діях не бачить нічого героїчного, адже, просто виконує свою роботу.

Медик Аліна, фото: Facebook

До слова, саме там вона знайшла того єдиного, з ким піде і у вогонь і у воду. Вдома в цей час з дитиною сидить бабуся, поки мама рятує країну від окупантів.

Нагадаємо, воїни ЗСУ потужно підтримали збірну України на Євро-2020: хворіють прямо в окопах. Військовослужбовці потужно підтримали збірну України з футболу

Як повідомляв портал " Знай.ua", військовослужбовець "Тайра" розповіла всю правду про жінок у ЗСУ: "Повинно бути краще мужика". Юлія Паєвська розповіла про жінок в армії

Також "Знай.ua" писав, простий священик під кулями лікує понівечені війною душі солдатів: "Не соромно перед дітьми".