З приходом літа на прилавках з'являється безліч овочів і фруктів, яких немає взимку і багато хто намагається відкласти запаси за допомогою консервації. У зв'язку з цим на Telegram-каналі "Щоденник дачника" вирішили поділиться цікавим рецептом маринованих помідорів зі сливами.
Цей рецепт допоможе зберегти на зиму два дуже корисних і поживних продукти. Крім цього вони також збережуть свій неповторний і яскравий смак.
Для маринування помідорів зі сливою необхідно підготувати ряд інгредієнтів:
- Помідор.
- Слива.
- Хрін.
- Лист смородини.
- Часник.
- Гілочку кропу.
- Лавровий лист.
- Оцет.
- Солі.
- Цукор.
Спосіб приготування:
1. На дно банки необхідно викласти хрін, лист смородини, часник і кріп.
Дощі, снігопади та перші морози: синоптики дали прогноз погоди на листопад-2025
5 дат народження, яких бояться навіть психотерапевти: ці люди не прощають і не забувають
Виплатять 500, 800 або 1300 грн: хто з пенсіонерів отримає додаткові гроші
Укренерго піднімає тарифи: на скільки зросте вартість світла у 2026 році
2. Потім розкласти помідори і сливи шарами.
3. Банку потрібно залити окропом на 5-10 хвилин, потім воду необхідно злити. На 1 літр води потрібно додавати 1 столову ложку солі і 3 столових ложки цукру.
4. Потрібно залити помідори зі сливами розсолом вдруге, додати лавровий лист і оцет, 1 столову ложку на 3 літри води.
5. Банкунужно закатати кришкою і укутати теплою тканиною.
Нагадавши, "ананасний" компот з кабачків: легкий рецепт на 3-літрову банку, з яким можна забути про спеку.
Як повідомляв портал "Знай.uа", що таке зупа, цинамон і пляцок? Словник найпопулярніших страв з галицької кухні
Також, "Знай.uа" писав, кекси з вишнею за 30 хвилин: рецепт найпростішої випічки до чаю