Відомий український кулінар і переможець "Майстер шеф" Євген Клопотенко поділився рецептом сирної паски.
Відповідний пост з'явився на його сайті klopotenko.com.
Інгредієнти на 6-8 персон:
- 700 г сиру
- 350 мл вершків (не менше 30% жирності)
- 5 шт. яєчного жовтка
- 150 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- 100 г вершкового масла (розм'якшене)
- лимон (цедра одного лимона або апельсина опціонально)
- 50-75 гжареного мигдалю
- 1 щіпка солі
Приготування:
1000 гривень від держави: як отримати допомогу пенсіонерам
Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію
Подачу газу тимчасово припинять: газовики попереджають українців про ремонтні роботи до кінця листопада
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
1. Для сирної паски знадобиться досить сухий і жирний сир. Для повітряної кремової консистенції перетріть сир через сито або за допомогою блендера.
2. З'єднайте в мисці жовтки, цукор і ванільний цукор. Добре перетріть їх віночком до білого кольору.
3. Налийте в сотейник вершки (200 мл) і прогрійте на невеликому вогні постійно помішуючи до появи пари над поверхнею.
4. Переливаємо вершки в миску до жовтків і добре перемішуємо віночком.
5. Повертаємо суміш в сотейник.
6. На маленькому вогні при постійному помішуванні варимо суміш до легкого загустіння. Консистенція повинна бути, як рідка сметана.
7.Додайте заварені жовтки і розм'якшене вершкове масло до сирної маси.
8. Добре перемішуємо до однорідного стану. На цьому етапі можна додати цедру лимона або апельсина, натерту на дрібній тертці.
9. Решта вершки збийте міксером до щільних стійких піків.
10. Акуратно додаємо вершки в сирну масу за допомогою силіконової або дерев'яної лопатки.
11. Мигдаль крупно порубати ножем і додати до сирної маси. Знову перемішайте, щоб горіхи рівномірно розподілилися. Мигдаль можна замінити родзинками або іншими улюбленими цукатами і горіхами.
12. Форму для паски вистеліть марлею в два шари і наповніть її сирною масою. Приберіть в холодильник мінімум на 6-8 годин, щоб маса застигла. Готову сирну паску переверніть на блюдо, приберіть марлю і прикрасьте на свій смак.
Приємного апетиту!
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, раніше Євген Клопотенко поділився рецептом ароматних пончиків: прямо як у дитинстві
Як повідомляє портал «Знай.иа» Євген Клопотенко поділився рецептом дивовижних кексів: відірватися просто неможливо
Також «Знай.иа " писав, що Євген Клопотенко знайшов оригінальне застосування борщу: "хотілося потонути"