У Львові вперше в Україні дитину прооперували з допомогою робота-хірурга Da Vinci. Таку операцію зробили 13-річній дівчинці.
Про це повідомляє інформаційний портал "zaxid.net".
Так, стало відомо, у львівській Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги вперше в Україні прооперували 13-річну дівчинку з допомогою робота Da Vinci. Пацієнтка із Волинської області мала вроджену ваду кишківника. Її тричі намагалися усунути під час операцій, але складні хірургічні втручання тільки погіршили стан. Згодом у дитини розвинулася рецидивуюча кишкова спайкова непрохідність. Весь цей час дівчинка страждала від болю, що супроводжувався блювотою.

Лікарі, скріншот з відео

Оперувала пацієнтку спільна команда хірургів двох львівських лікарень – швидкої медичної допомоги і ОХМАТДИТу. До її складу увійшли дитячий хірург ОХМАТДИТу Андрій Дворакевич, хірурги Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Андрій Стасишин та Артур Гураєвський і анестезіолог Віктор Юрченко.

«З допомогою Da Vinci наші спеціалісти зробили три проколи розміром по вісім міліметрів кожен. У черевну порожнину дитини розмістили камеру, яка транслювала на монітор зображення у тривимірній проекції із 20-кратним збільшенням. Хірург, який сидів за пультом, поклавши руки на надчутливі сенсори, мав додатково ще дві «руки» і ліквідовував множинні спайки із мінімальною травматизацією здорових тканин. На адгезіолізис, тобто, ліквідацію спайок, пішло майже три години», – пише Олег Самчук.

Операція пройшла успішно. Дівчинку більше не турбує біль у животі. Наразі дівчинку чекає тривала реабілітація.

Нагадаємо, що життя матерів-одиначок в Україні показали сумними фото

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", жінку паралізувало на руках у 8-річного хлопчика і він вразив весь світ

Також, "Знай.uа" писав, що подружжя з Чернівців усиновило дев'ятьох осиротілих малюків.