Сергій сім років чекав шанс, який врятує йому життя. Врятувати його могло лише донорське серце.

Про це розповіли в сюжеті Сніданку з 1+1.

Все почалося в дитинстві Сергія Козачка, коли той перехворів на грип, який дав ускладнення на серце. І сім років тому хвороба нагадала про себе.

"Почало боліти в лопатках. Все гірше і гірше ставало. Мені ставили діагноз - двостороннє запалення легенів. Але лікар сказав, що пневмонія не на тлі вірусу, а на тлі серцевої недостатності. Мовляв, жити не довго залишилося",- згадує Сергій.

На той момент продовжити життя чоловіка допомогла кардіохірургічна операція. Але хірурги попередили Сергія відразу: потрібна пересадка серця.

Популярні новини зараз

Залишилось два дні: українців попереджають востаннє

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

Для звичайної сім'ї з містечка в Донецькій області це здавалося нереальним. Шанс на порятунок з'явився несподівано і в той момент, коли час йшов практично на години.

Як розповів хірург Борис Тодуров, у Сергія серце збільшилося настільки, що було більше норми в 4-5 разів. На щастя, знайшовся донор, який підходь за всіма параметрами.

Донор був молодим і у віці 28 років. У нього розірвалася аневризма судини в голові: стався масивний герморогічний інсульт.

"Була констатована смерть мозку, після чого ми викликали родичів на розмову. Це була розмова непроста, у нього була вагітна дружина",- розповів медик.

Операцію з трансплантації провів кардіохірург Борис Тодуров разом з колегами з Інституту серця та медиками у Львові – на батьківщині донора.

Родичі донора побажали залишитися інкогніто. Але перше, що цікавило Сергія після операції, як знайти сім'ю чоловіка, який врятував йому життя.

"Шановна сім'я донора. На жаль, ми не знаємо ваших імен та імені нашого донора. Я пишаюся вашим вчинком. Обіцяю берегти серце, яке нам з вами найдорожче. Я буду вам вдячна до свого останнього дихання",- подякувала дружина Валерія Козачок за врятоване життя її чоловіка.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Львові молодому хлопцеві пересадили серце: два тижні - і як новенький

Як повідомляє портал «Знай.иа» Хірурги вперше пересадили пацієнту відірвані руки: оперували дев'ять днів

Також «Знай.иа " писав, що У Франківську почнуть пересаджувати органи, але є проблема