Львівські перевізники вимагають збільшення тарифу на проїзд до 14 гривень.

Про це транспортники заявили під час чергового засідання транспортної комісії, передає “Еспресо.Захід”.
Так, стало відомо, що керівники підприємств, які займаються пасажирськими перевезеннями у Львові, вимагають збільшення тарифу за проїзд. Вони заявлять, що реальний тариф на проїзд зараз має бути не 7 гривень, а 14.

Перевізники вимагають збільшити тариф на проїзд, фото Еспресо Захід

"Всі розуміють, що економічно обґрунтовано це має бути більше. Ми не кажемо, щоб львів’яни платили вже 12, 15 чи 17 грн. Готові і за 7 грн і навіть за 5 грн возити. Але різницю в тарифах нам мають повертати за рахунок бюджетних коштів і відшкодувань”, – сказав голова асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка.

Це підтвердив директор АТП-1 Орест Хамула, що зараз реальна економічно обґрунтована ціна за проїзд має бути 14 грн. При цьому перевізники вимагають прийняти економічно обґрунтований тариф.

“Треба нарешті сказати людям правду в очі, що перевезення – це дорого. В Європі середня вартість за проїзд – це 40 грн. А у нас не лише сім гривень, та й половина з тих, хто їздить – це пільговики”, – сказав Юрій Мельник.

Керівник концерну “Екопастранс” Ігор Самардак висловив думку, що гроші варто не давати просто так перевізникам Львова, а створити умови, щоб їх могли заробляти за кожний додатковий кілометр. Перевізники також наголосили, що при переході на е-квиток, ціна за проїзд у будь-якому разі суттєво зросте.

Нагадавши, на Хмельниччині безстрашний маршрутник схопив злочинця прямо в салоні: куди зібрався?

Популярні новини зараз

Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Тернополі зухвалий маршрутник "зім'яв" пенсіонерку, копи шукають свідків: "Хто бачив?"

Також, "Знай.uа" писав, чернівецьких маршрутників змусять вимкнути улюблену музику, пасажири раді: Бах замість блатняка