У неділю, 13 грудня, православні святкуватимуть велике церковне свято – День Андрія Первозваного.

Навколо цього дня ходить чимало легенд, і люди відзначали певні прикмети. В Андрєєв день існує і кілька заборон, яких необхідно дотримуватися, щоб заслужити Божу прихильність, і не привести в свій будинок невдачу.

В Андрєєв день не можна робити будь-яку роботу по дому. Також в це свято не проводять гучні народні гуляння, а в церкві не проводиться вінчання. Відзначати Андрєєв день потрібно в тихому, сімейному колі. При цьому на столі не повинно бути м'яса і молокопродуктів, оскільки свято припадає на піст. За народними повір'ями, в Андрєєв день по землі ходить нечиста сила, тому найкраще залишатися в цей день вдома.

Що стосується прикмет, необхідно стежити за погодою. Якщо снігу немає, зима буде теплою, а якщо є – морозною і сніжною. Якщо вода тиха, зима буде нехолодною, а якщо вода біжить шумно, в січні чекайте снігових бур. Червоний вогонь в печі говорить про холодну зиму, а білий вогонь – на теплу зиму. До речі, якщо погода холодна, але світить сонечко, то варто чекати хорошого врожаю.

Ворожіння на Андрія Первозваного

Популярні новини зараз

Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду

Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки

Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки

Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів

Показати ще

1. Перед сном потрібно покласти шматочок спеченого своїми руками хліба під подушку. При цьому примовляти:»Суджений-ряджений, приходь мого хлібця покуштувати". Вважається, що першим присниться той, за кого суджено заміж.

2. Написати на записочках імена хлопців і покласти під подушку. Вранці дівчина витягує першу-ліпшу записочку і читає ім'я. Вважається, що саме так зватимуть її судженого.

3. Налити в тарілку води і викласти пару соломинок у вигляді містка. Прийнято думати, що наречений з'явиться уві сні перевести наречену через місток.

4. Коли всі в будинку ляжуть спати, дівчина гасить світло і сідає біля заштореного вікна. При цьому красуня загадує:»Суджений, ряджений, їдь повз вікна". Потім прислухається до проходять повз вікна. Якщо звук гучний, крик або свист, то, значить, суджений буде багатим, а сімейне життя – веселою. Коли проїжджають тихо, то дівчині судилося вийти заміж за бідного хлопця.