Вже незабаром у Львові відбудуться місцеві вибори. Аби здобути прихильність громадян та отримати більше голосів політики йшли на різні хитрощі. Так у львівському пресклубі розповіли, які порушення виявили спостерігачі під час передвиборчої агітації на Львівщині.

Про це повідомляє інформаційний портал Гал-нет.

Так за словами координатора спостереження Громадянської мережі Опора за виборами у Львівській області Тараса Радь, їхні спостерігачі зафіксували розміщення агітаційних матеріалів у заборонених місцях, без вихідних даних, що свідчить про фінансування не з виборчого фонду.

вулиці Львова, скріншот з відео


«Щодо конфліктності і чорного піару, то ми можемо констатувати, що протягом останнього місяця кампанія стала більш конфліктною, появилися факти дискредитації конкурентів, викрадання та пошкодження агітаційних матеріалів. Наприклад, у Рудному перешкоджали агітації кандидата від «Народного руху». Також, був підпал автомобіля кандидата на міського голову Дрогобицької громади, але ще треба з'ясувати, чи це було на пряму пов'язано з виборами», - розповідає Тарас Радь.

Під час виборчих перегонів на Львівщині активізувалася передвиборча благодійність. Особливо спостерігалася від кандидатів у депутати до обласної та міських рад.

вулиці Львова, скріншот із відео


«Найбільш показові приклади були від Ігоря Барткова (кандидат на голову Золочівської міської територіальної громади ), який роздавав пенсіонерам талони на ліки, ремонтував майданчики та виділяв кошти на ремонт пам'ятника.

Можна згадати благодійний фонд Андрія Веселого (кандидат на посаду Дрогобицького міського голови), який проводив впродовж тривалого часу медичні обстеження і роздавав антисептики. Також не можна оминути Ореста Кавецького (кандидат у депутати Львівської облради від партії), який відкрив «соціальні хатинки», де продавали продукти за зниженою ціною.

Ще був конфуз з Олегом Канівцем (кандидат на посаду голови Стрийської міської територіальної громади), який підписав меморандум щодо пільгового перевезення виборців. Артур Лагодич, кандидат на голову до Дрогобицької громади, оголосив розіграш одного мільйона гривень», - пояснює координатор спостереження Громадянської мережі

Варто зазначити, що з точки зору українського законодавства, ці всі факти можна трактувати як підготовку до підкупу виборців

До того ж на Львівщині зафіксували низку випадків, коли кандидатам не дозволили зареєструватися учасниками місцевих виборів. Наприклад, деяким кандидатам до Жовківської міської ради відмовили, бо вони внесли на 18 гривень меншу грошову заставу.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

Нагадаємо, Знай писав, що депутат Львівської міськради та керівник організації» Варта 1 " Ігор Зінкевич заявив про участь у виборах мера Львова.

Також Знай повідомляв, що у Львові від чинного мера Андрія Садового біжать депутати в партію " Слуга народу".

Нещодавно Знай передавав, що мер Дніпра Борис Філатов прокоментував кандидатів на посаду міського голови від " Слуги народу".