З приходом холодів хочеться поласувати смачним десертом з ароматним чаєм. Тому на допомогу прийде шикарний пиріг " Сльози ангела".

Нам знадобиться:

Для тіста:
80 г вершкового масла
2 ст. л. цукру
1 жовток
1 склянка борошна
1 ч. л. розпушувача
1 ст. л. сметани

Сирна випічка
500 г сиру
3 жовтки
150 г цукру
100 мл сметани (3-4 ст. л.)
1 пакетик ванільного цукру
1 ст. л. манки

Білкове суфле
4 білки
4 ст. л. цукру або цукрової пудри


Спосіб приготування:

До холодного твердого масла додаємо цукор, просіяне борошно з розпушувачем, перетираємо все це руками в крихту. Потім додаємо 1 жовток (білок піде в начинку) і ложку сметани (вершків, кефіру), формуємо тісто в грудку. Розміщуємо його в пакет і поміщаємо в холодильник на 30 хвилин.

Тепер потрібно перетерти сир через сито, можна пробити блендером, але не довго, щоб начинка не була сильно рідкою. Додаємо цукор, 3 жовтки, сметану і ванільний цукор, перемішуємо, всипаємо ложку манки, перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі на 20 хвилин, щоб манка розчинилася і розбухла. Включаємо духовку прогріватися.

Тісто розгортаємо між двома листами пергаменту або пакета, звіряємо з розміром вашої форми, переносимо тісто в форму, знімаємо пергамент, вирівнюємо бортики. Виливаємо відразу ж сирну начинку поверх тіста і поміщаємо в розігріту до 180 градусів духовку, печемо при температурі 180 протягом 25-35 хвилин. За 5 хвилин до кінця цього часу починаємо готувати білкове суфле.

Холодні білки збиваємо спочатку на невеликій швидкості, потім збільшуємо швидкість, додаємо цукор або цукрову пудру, продовжуємо збивати до міцних піків. Як тільки збили білки, дістали пиріг з духовки, викласти зверху збиті білки і знову в духовку на 5-10 хвилин до легкого зарум'янювання білка.

Потім дістаємо готовий пиріг з духовки, провітрюємо трохи духовку, знову поміщаємо в неї пиріг, залишивши невелику щілину, через 1,5-2 години на поверхні пирога почнуть з'являтися бурштинові краплі. Якщо цього не відбувається, накрийте пиріг великою мискою, і помістіть ще в холодильник.

Пиріг готовий. Приємного апатиту.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, як зробити бюджетну смачну намазку на хліб

Популярні новини зараз

Нові правила бронювання з 1 грудня: хто підпаде під мобілізацію ТЦК вже за тиждень

З 29 листопада Київстар закриває старі тарифи: чого чекати абонентам

В Україні посилять мобілізацію та укріплять міста: до чого слід готуватися

"Раз на рік звітуватиму": Віра Брежнєва зізналася, як часто 40-річним хочеться сексу

Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua , найпростіший рецепт квашеної капусти, як готували наші дідусі і бабусі

Також Знай.ua писав, як приготувати легендарну козацьку медовуху в домашніх умовах