Галичани вимагають припинити перетворювати Львів на алкогольну столицю. Такий супротив містян викликаний тим, що 3 жовтня в місті заплановано проведення фестивалю “самогонки”

Про це львів'яни повідомили на сторінці спільноти «Рух тверезих Галичан» у соціальній мережі фейсбук.

Так, львів'яни зазначили, що вважають неприпустимим проведення будь-яких свят, фестивалів та заходів, у яких пропагується поглинання алкоголю.

Фото: ФБ/Рух Тверезих Галичан


"Алкоголь – це легальний наркотик, через який кожного дня гинуть люди, розпадаються сім’ї, стаються ДТП, вчиняються злочини. Відповідно до загальноприйнятих міжнародних норм, нацією що вимирає, вважається така, яка поглинає понад 8 л чистого спирту на душу населення впродовж року. В Україні цей показник становить 15,6 л, що свідчить про незворотний процес деградації і вимирання", – наголошується у тексті.

Автори звернення зазначили, що щодня алкоголь вбиває 216 українців. Це отруєння, кардіопатії, а також інші захворювання і нещасні випадки, пов’язані із вживанням алкоголю.

"В такій ситуації замість того щоб всіма силами зупиняти процес алкоголізації та повернути суспільству природну тверезість, ми бачимо як в українських містах один за одним проходять алкогольні фестивалі. На них крім нездорового проведення часу дорослими, всіляко програмується та залучається до алкоголю молоде покоління.

Звертаємося до Львівського міського голови та голів депутатських фракцій з вимогою припинити перетворювати Львів на алкогольну столицю", - зазначили вони.

Нагадавши, Знай повідомляв, що у селі Давидів на Львівщині на виборах сільського голови переміг 21-річний політолог Віталій Дьяков.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Також Знай писав, що в Івано-Франківську сина загиблого військового нагородили за зворушливе відео про світ.

Нещодавно Знай передавав, що в квітні 2019 року, під час конференції для людей з синдромом Дауна зустрілися Нік і Габі. Їх зцілила любов.