Медики створили нереальне, вони зуміли пришити заново ніжки трирічної дівчинки і навчити її ходити.

Дивовижна історія Аасси Прасцевичюте почалася в Литовській СРСР в червні 1984 року. Вона з сестрою грали в хованки у високій траві біля будинку, а в цей час батько не помітив граючих дітей, і почав косить траву. І несподівано він почув крик, вибіг і побачив свою дочку, а поруч з нею відрізані ступні.

Чоловік в жаху почав кликати на допомогу, люди намагалися зупинити кровотечу. Відрізані ступні сільська фельдшер помістила в пакет з замороженим оселедцем, адже іншого льоду в той момент не було. Дівчинку швидко привели в лікарню, але тоді ніхто з лікарів подібну операцію зробити не міг.


Після чого черговий лікар зв'язався з Москвою і за Расою викликали окремий літак. І лікарі почали готуватися до складної операції, адже діяти потрібно було дуже швидко. Всю дорогу до Москви дівчинка була без свідомості. Поки дівчинка летіла в Москву зібрали кращу команду хірургів на чолі з Рамазом Датіашвілі.

Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще


Через дванадцять годин після трагедії почалася унікальна операція з пришивання ступень, це була перша подібна операція в СРСР. Дівчинку оперували дев'ять годин. Коли Расса відходила від наркозу лікар помацав її кінцівки і вони були теплими, тоді було ясно кровообіг повністю відновилося і операція пройшла успішно. Дівчинка провела в лікарні ще кілька місяців, медики допомогли їй заново стати на ніжки і зробити її перші кроки.


Дівчинка повернулася додому і стала справжньою знаменитістю. Дівчинці стали слати подарунки з усієї країни, але батьки незабаром стали їх продавати і купувати алкоголь. Після чого їх позбавили батьківських прав. Дівчинка довгий час жила в лікарні, але потім її усиновили. Зараз жінка живе в Німеччині, вона заміжня має двох дітей і дуже щаслива.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що молода Українка померла в день народження чоловіка, двоє янголят не вірили до останнього

Як повідомляв портал "Знай.ua" , у Тернополі директор "запечатала" школу від поліцейських

Також, "Знай.ua" писав, що маленький українець увірвався в Книгу рекордів неймовірними здібностями