На Львівщині гірники оголосили страйк та відмовляються підніматися на поверхню, доки їм не виплатять заборгованість із зарплати. Про це розповів голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, йдеться про працівників шахти "Надія" поблизу міста Соснівка.

"З шахти "Надія" (Львівська область) повідомляють, що вчора 47 гірників третьої та четвертої змін ухвалили рішення залишитися під землею на знак протесту через невиплату заробітної плати. Першу зміну сьогодні до шахти не пустили", - написав Волинець.

Зранку 30 серпня він додав, що «наразі невідомо, чи забезпечені протестувальники продуктами та водою. Питання вкрай важливе, бо працівники третьої зміни перебувають в шахті з 20.00 вчорашнього дня».

Зазначається, що працівники шахти не отримують заробітної плати з березня цього року, їм заборгували вже 61,54 мільйон гривень.

Популярні новини зараз

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

«Цікаво, а верхівка – економісти, директори шахт теж не отримують зарплати?», - запитують у коментарях до повідомлення українці.

«Одним виплатили заборгованість, іншим ні. Несправедливо!», - обурюються коментатори.

Нагадавши, Знай повідомляв, що україно-польському кордоні помер чоловіка.

Також Знай писав, що на Львівщині на шахті трагічно загинув шахтар. на шахті № 2 «Червоноградська» (ДП “Львіввугілля”) у Львівській області загинув гірник. Відомо, що гірник Олександр Лукаш, 1985 року народження загинув через травми несумісні з життям.

Нещодавно Знай передавав, що у Львові жінка загинула під час спалювання сміття.