До Почаївської лаври рухається кількатисячна колона вірян УПЦ МП.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Pavlovsky News.

Так, стало відомо, що віряни УПЦ Московського Патріархату почали масштабну хресну ходу в Почаївську Лавру, що під Тернополем. Діти, дорослі та навіть літні люди, за 7 днів з Кам’янця-Подільського планують пройти понад 200 кілометрів у сусідню область.

Скріншот

Попри введені карантинні обмеження через коронавірус, зафіксований в день старту походу паломників антирекорд у майже дві тисячі нових випадків зараження, парафіяни РПЦ в Україні вирішили продовжити традицію, якій уже понад 200 років.

На опублікованих кадрах можна помітити, що потік вірян розтягнувся приблизно на кілометр, люди йдуть дуже близько один від одного, ігноруючи соціальну дистанцію.

Скріншот

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Усього 30 гривень, і ти на зв'язку: у Vodafone підказали, як можна заощадити

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Показати ще

Нагадаємо, що у мережі з'явилися вельми цікаві знімки, старі, навіть можна сказати старовинні фотографії Покровської церкви в місті Ромни (Полтавська область).

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Україні не закриватимуть церкви на час карантину. Про це під час брифінгу у Львові заявив Міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Також, "Знай.uа" писав, що столичні реставратори взялися за відновлення іконостасу церкви Св.Юра у Дрогобичі на Львівщині - пам'ятки Всесвітньої спадщини.