Акушеру зі Львова суд назаначив максимальне покарання за недбалість. Про це розповіли в сюжеті "ТСН".

Повідомляється, що в листопаді 2015 року Микола Млоко і його вагітна дружина Надія приїхали в пологовий будинок. Лікар оглянув жінку і сказав, що через 6 годин вона народить самостійно. Однак пологи затягнулися на половину доби і сам лікар не часто заглядав до пацієнтки.

“Приходив, і я бачив що на обличчі були відбитки від подушки, тобто він спав, на мою думку. Приходив кожні 3-4 години. Прийшов, подивився, за голову почухався - "я не знаю, чому не можеш народити". Вона каже, може кесарів зробіть. А їй сказали, що всі жінки мучаться і ти помучитися. Наша мука буде до кінця життя "- сказав Микола Молоко

Читайте Знай в Google News!

Коли Надія мало не втратила свідомість медики вирішили допомогти і почали видавлювати дитину з живота. Потім, приклавши зусилля, дитину все ж вдалося дістати. Малюк народився з вагою 4 кілограми, але його серце не билося. Все ж його вдалося запустити, однак хлопчик прожив всього 8 днів. Причиною загибелі дитини вказали гіпоксично-ішемічне ураження нервової системи. Дитина просто задихнулася в утробі.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще

Сім'я була впевнена, що в смерті хлопчика винен лікар, який безвідповідально ставився до своєї роботи. Цей судовий розгляд триває вже 5 років і 31 липня у Львові Шевченківський районний суд виніс вирок відносно акушера-гінеколога і встановив йому покарання у вигляді 3 років позбавлення волі.

Засідання суду, кадр з репортажу ТСН: YouTube

Адвокат лікаря каже, що буде оскаржувати вирок, оскільки не згоден з ним. Він наполягає на додатковій судово-медичній експертизі, оскільки попередню вважає суперечливою.

“Зокрема, один з висновків службового розслідування говорив про те, що в даному випадку слід вважати смерть дитини невідворотною. У мами були під час вагітності певні захворювання, які в подальшому вплинули на перебіг пологів "- сказав адвокат Володимир Гурський.

Нагадаємо, що під Києвом 10-річна дівчинка загадково загинула на річці.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Як повідомляв портал "Знай.ua", скандальна Штепа підозрюється у вбивстві офіцера СБУ

Також, "Знай.ua" писав, що поліцейські можуть сісти у в'язницю за жорстоке поводження зі старим.