Не тільки до свята, але і в звичайний день хочеться порадувати улюблених смачною і красивою стравою. Чудовим варіантом, який припаде до смаку і дорослим, і дітям, можна вважати закусочний (заливний) м'ясний торт «Лісовик». Його неймовірна подача просто вбиває наповал – він настільки красивий і незвичайний. Що дивно, готується дуже просто – рецепт так і проситься в записну книжку!
Для приготування м'ясного торта вам знадобиться:
- яловичина на кістці – 1 кг;
- 2 л води;
- копчена грудинка – 100 гр (або пара копчених ребер);
- морква – 2 шт;
- цибуля ріпчаста – 2 шт;
- зелень, чорний перець горошком, лавровий лист, часник і сіль за смаком;
- цвітна капуста – 200-300 гр;
- капуста брокколі – 300-350 гр;
- желатин 25 гр.
Починаємо готувати м'ясний торт «Лісовик»:
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
1. Відварюємо яловичину в 2 л води, причому в процесі не підливаємо воду, щоб отримати насичений бульйон для заливки. За півгодини до готовності додаємо грудинку (або ребра), пару горошин чорного перцю, зелень, моркву, цибулю, сіль і лавровий лист. Наприкінці варіння виймаємо овочі (вони не знадобляться) і м'ясо. Бульйон проціджуємо.
2. Беремо 150 мл процідженого насиченого яловичого бульйону, чекаємо, поки він стане кімнатної температури, додаємо желатин, розмішуємо, відставляємо в сторону.
3. Ріжемо цвітну капусту і броколі на суцвіття, відварюємо до смаку (до повної готовності або ж залишаємо злегка хрустку).
4. Тим часом дрібно ріжемо м'ясо (яловичину і грудинку). Також дрібно порубаємо часник (2-4 зубчики).
5. Розтопимо застиглий бульйон з желатином на водяній бані або в мікрохвильовій печі, не допускаючи нагрівання до бульбашок (кип'ятіння). Додамо його в решту бульйону. Починаємо збирати торт. Підготуємо форму (наприклад, для випічки), вистилаємо її харчовою плівкою з усіх боків. Вниз укладаємо м'ясо, часник і грудинку. Заливаємо бульйоном, тільки щоб покрила м'ясо.
6. Зверху укладаємо нещільно цвітну капусту, поверх неї – брокколі. Відправляємо в холодильник на 20 хвилин до застигання нижнього шару.
7. Дістаємо, заливаємо рештою бульйоном до верху, залишаємо в холодильнику на кілька годин або на ніч.
8. Заливний м'ясний торт готовий! Залишилося лише дістати його з форми і порізати на порційні шматочки.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, раніше Швидка і неймовірно апетитні запіканка — як приготувати фаршировані макарони під соусом
Як повідомляє портал «Знай.ua» Ситний м'ясний салат з сухариками: рецепт на всі випадки життя
Також «Знай.ua» писав, що Party на Прикарпатті — гуцульський гуляш для справжніх козаків