На Львівщині у церквах сповідатимуть у масках та причащатимуть одноразовими ложками.

Про це повідомляє інформаційний портал "galinfo".

Так стало відомо, що заступник голови Самбірської РДА Іван Ільчишин провів нараду з представниками духовенства усіх конфесій району. На наразі вони обговорювали питання щодо запобігання поширенню коронавірусу в храмах та серед вірян.

церква, скріншот з відео

Так керівник Самбірського міськрайонного відділу лабораторних досліджень Надія Шпак, запропонувала священнослужителям проводити богослужіння онлайн. Під час самої служби на період карантину не пускати у храм понад 10 осіб, при сповіді священник і парафіянин повинні бути в масках, під час причастя використовувати одноразові пластикові ложки. Також у храмах повинні здійснювати обробку образів, перил, лавок, вхідні ручки до служби і після - спиртовмісними антисептиками.

Популярні новини зараз

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК

Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя

Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників

Показати ще

Відзначимо, що за даними ЦГЗ, станом на 10:00 26 березня в Україні 156 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 5 летальних, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу було зафіксовано 43 нові випадки.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Україні вимагають ввести надзвичайний стан. Міністр закликав народних депутатів проголосувати за введення надзвичайного стану в країні через коронавіруса

Також "Знай.uа" писав, у Зеленського розповіли, як пенсіонерам уникнути смертей від коронавіруса відео. Серед бабусь і дідусів зареєстровано найбільше смертей по всьому світу