У Львові вирішили зменшити нарахування за опалення та гарячу воду для населення. Щоправда, це стосується лише січня 2020 року. Про це повідомляє прес-служба міської ради.

Зазначається, що для споживачів послуг «Львівтеплоенерго» і «Залізничнетеплоенерго» оплата за опалення у січні буде меншою в середньому на 22%. Сума в квитанції за гарячу воду також «схудне» в середньому на 22%. Таке рішення ухвалили під час засідання виконавчого комітету ЛМР.

Фото: прес-служба міської ради Львова

Разом із тим мер міста Андрій Садовий нарікає на те, що бюджету міста доведеться знайти 10 мільйонів гривень на компенсацію підприємствам, адже різницю між тарифами, встановленими НКРЕ, і реальними цифрами має компенсувати місто.

«Мені подобаються низькі тарифи, але вони мають бути справедливими. Коли ми будемо говорити про бюджет, ламатимемо голову, де взяти 10 млн грн», — бідкається Садовий.

Популярні новини зараз

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

За словами заступниці мера з питань ЖКГ Ірини Маруняк, суми в платіжках за січень 2020 року для львів’ян мають зменшитися на 150-500 гривень, а міський бюджет – передбачити кошти для компенсації комунальним підприємствам-надавачам послуг.

Нагадаємо, раніше повідомили чому в Україні так багато нафти і газу, а українці такі бідні

Як повідомляв портал "Знай.ua", водопостачання та водовідведення у Львові подорожчали, тому вже дуже скоро містяни отримають платіжки з іншими цифрами.

Також "Знай.ua" писав, що назвали основні причини подорожчання тарифів.