Мер Львова Андрій Садовий розповів про важливість збереження аеропорту "Львів" у власності громади міста. Також він розповів, що зараз львівський аеропорт займає третю позицію за пасажиропотоком в Україні.

Про це Андрій Садовий розповів під час зустрічі з представниками та консультантами Міжнародної фінансової корпорації (IFC), передає "Status quo".

Мер Львова зазначив, що надзвичайно важливо зберегти місцевий аеропорт у власності громади міста, як стратегічно важливого об'єкта для держави.

Аеропорт Львів

"Це найбільша безглуздість з боку держави в нинішніх умовах передавати аеропорт в концесію. Ми не знаємо жодного аеропорту в Україні, приріст якого склав би 40%. Це стратегічний об'єкт для розвитку держави. Тим більше, враховуючи те, що ми перебуваємо у стані війни", - розповів Садовий.

Популярні новини зараз

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

При цьому він зазначив, що першим його рішенням на посаді мера Львова був не ремонт доріг і не водопостачання. Першим розпорядженням було замовлення концепції розвитку аеропорту.

" Я переконав міністра передати його місту в комунальну власність. Я дуже гордий, що львівський аеропорт показує сьогодні найкращий результат. Нам потрібно зберегти його всіма силами. Є аеропорт - є місто. Немає аеропорту - Немає міста. Адже він приносить великі кошти, які інвестуються у Львів. Так просто передати аеропорт в концесію - вкрай небезпечно", - зазначив Садовий.

Також відзначимо, що в 2019 році в аеропорту "Львів" було відкрито 9 рейсів, з них 7 напрямків є новими. Загалом аеропорт співпрацює з 21 авіакомпанією, що виконують польоти в 50 напрямках. Зараз львівський аеропорт займає третю позицію за пасажиропотоком в Україні після двох столичних аеропортів.

Нагадаємо, водопостачання та водовідведення у Львові подорожчали з 1-го лютого, тому вже дуже скоро городяни отримають платіжки з іншими цифрами.

Як повідомляв портал "Знай.uа" , українці злили праведний гнів на Гончарука та "зниження комуналки": "Попросіть Ілона Маска спустити вас з Марса"

Також "Знай.uа" писав, що українці отримають субсидії за новою схемою: хто залишиться за бортом, а кому - готувати документи, відео