Дитячий садок у Самбірському районі Львівської області потрапив у гучний скандал через малюнок на стіні з героями російського мультика, який чиновники потрактували як пропаганду культури країни-агресора.

дитячий садок

Відповідний фотофакт присутності "руського мира" опублікували у Facebook-спільноті ГО "Громада та ініціатива", а також повідомили подробиці.

Так, в селі Вільшаник територіальна громада урочисто відкрила новий дошкільний заклад "Лісова пісня", який розрахований на 50 дітей. На урочистостях були присутні чиновники Львівської ОДА та місцеві підприємці, які перерізали "червону стрічку" при вході у новеньку будівлю.

Проте все враження від нового садочка було зіпсовано оформленням навчальної кімнати, оскільки на стіні красувались персонажі з російського мультсеріалу "Смішарики".

Популярні новини зараз

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

Смішарики стали приводом для гучного скандалу

"Дуже прикро, що в уяві художників-виконавців підрядних робіт не знайшлося місця для красивих персонажів українських мультфільмів, для прикладу відомого Петрика П'яточкіна, Капітошки або запорізьких козаків", - йдеться в публікації спільноти.

Окрім того активісти ГО "Громада та ініціатива" нагадали, що у Львівській області діє мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту.

Нагадаємо, у школах Франківська наминають обіди від Євгена Клопотенка.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Євген Клопотенко нагодував маленьких вінничан, за вуха не відтягнеш

Також Знай.ua писав про те, що Євген Клопотенко у Франківську розвінчав міфи про шкільне харчування.