14 жовтня о 9 годині ранку в рамках святкування Дня захисника України відбудеться урочисте перепоховання двох воїнів УПА на Личаківському кладовищі.

Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної державної адміністрації. Усіх львів'ян запрошують на цю урочисту подію.

Як розповів директор КЗ ЛОР "Доля", відповідальний секретар Державної міжвідомчої комісії з увічнення пам’яті Святослав Шеремета, загиблих воїнів, яких вдалося ідентифікувати, знайшли та ексгумували у селі Щирець Пустомитівського району.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Показати ще

"Це воїни УПА Михайло Мочурад-Савур та Дмитро Онищак, які героїчно загинули у 1951 році у місяці вересні у селі Сороки Пустомитівського району",- проінформував під час сьогоднішнього брифінгу Святослав Шеремета.

Також він повідомив, що цьогоріч у Львівській області вже знайшли останки 6 воїнів, що воювали під прапором Української повстанської армії.

"Полеглі воїни будуть поховані з усіма військовими почестями та отримають гідну шану від нащадків",- наголосив Святослав Шеремета.

Нагадаємо, що планують захоронити останки поляків, загиблих у роки війни

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський заявив, що готовий розблокувати заборону на ексгумацію польських жертв на території України.

Також Знай.ua писав про те, що Анклав Сребреніца – "зона безпеки", яку повинні були охороняти миротворці