У департамент цивільного захисту населення Львівська обласної державної адміністрації надали сумну статистику випадків отруєнь чадним газом у Львівській області.

Працівники медичної галузі підрахували, що, починаючи з січня 2019 року, на Львівщині сталося дев'ять смертельних випадків через отруєння чадним газом. Серед померлих - одні дитина.

Загалом, за вказаний період з діагнозом "отруєння чадним газом" до лікарень області було госпіталізовано 177 людей, серед яких налічувалось майже 60 дітей.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Більшість випадків отруєння стаються в період опалювального сезону під час роботи систем обігріву квартир, а також під час згоряння дров чи вугілля.

Головним принципом долікарської медичної допомоги при отруєнні є негайне усунення джерела надходження чадного газу. Ні в якому разі не можна запалювати світло або вогонь, тому що це може спровокувати вибух. У приміщенні необхідно відкрити вікна для свіжого повітря.
Постраждалого необхідно якнайшвидше винести або вивести (якщо він не втратив свідомість) на повітря та викликати «швидку».
Найважливіше – негайно, якщо є підозра на те, що погіршення самопочуття викликано отруєнням чадним газом, звернутися по кваліфіковану допомогу до медичного закладу! Якщо допомогу не надано своєчасно, то хворий може загинути. Слід пам’ятати що своєчасне надання допомоги лікарем значно підвищить шанси на виживання, одужання.

Нагадаємо, що у Львові двоє мешканців потрапили до лікарні через отруєння чадним газом

Як повідомляв портал Знай.ua, на місце події прибули три наряди рятувальників ДСНС

Також Знай.ua писав про те, що у Харківській області пожежа мало не забрала людське життя