У Львові працівниця "Укрпошти" відмовилася говорити українською.

Про це повідомляє портал "Вголос"

"Нам повідомили, що в цьому відділенні є співробітниця, яка не хоче обслуговувати клієнтів українською мовою, а також казала, що є громадянкою "Новоросії", — йдеться у відео.

За словами активістів, вони прийшли з'ясувати ситуацію.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Показати ще

"Хочемо, щоб це особа чітко відповіла, що Росія є окупантом, агресором, а Донбас і Крим — це Україна", — розповіли активісти.

Вони звернулися до жінки з проханням спілкуватися з усіма клієнтами українською мовою. В результаті тривалої розмови почули ствердну відповідь.

"Можете почути, наскільки зневажливо ставляться до української мови", — зазначив один з активістів.

Також, як повідомив на своїй сторінці в соцмережі ветеран російсько-української війни Михайло Галущак, "сьогодні обласне керівництво цього держустанови повідомив, що цю співробітницю звільнять".

Нагадаємо, що в одному з поїздів компанії "Укрзалізниця" стався черговий мовний скандал. В інцидент був змушений втрутитися начальник поїзда.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", в одному з київських дитячих садків стався мовний скандал. Батьки одного з дітей зацькували іншу дитину і його маму за те, що вони розмовляють українською мовою.

Також портал "Знай.ua" писав, що в одному з відділень Укрпошти міста Луцька касирка не хоче розмовляти українською мовою.