У Львівській області 95 десантно-штурмова бригада Збройних сил України почала спільні військові навчання з американськими десантниками.

Про це повідомляє командування військ ЗСУ на своїй сторінці у Facebook.

Стало відомо, що сам процес тренувань буде тривати близько трьох місяців, а українські бійці будуть відпрацьовувати навички за стандартами НАТО.

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Підполковник ЗС США Роберт Трейсі, уповноважений начальник Об'єднаної багатонаціональної групи з підготовки – Україна (JMTG-U) додав, що радий бути в Україні і взяти участь у підготовці десантно-штурмової бригади.

За його словами, американська сторона розуміє всю важливість тренувального процесу з українськими військовими, так як події, які відбуваються на сході України, є знаменником цінностей, яких дотримуються ВСУ США і весь цивілізований світ.

"Ми тренуємося наполегливо і надзвичайно відверті щодо помилок під час навчання, так знаємо: краще вчитися на власних помилках під час тренування, ніж на полі бою", – зазначив американський офіцер.

Нагадаємо, що на офіційній сторінці у Facebook прес-служба 73 морського центру спеціального призначення Збройних сил України опублікувала потужні кадри захопленні ворожих суден у відкритому морі.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", американські вчені розробили, створили і успішно випробували 45-кілограмову високоточну ракету R9X. Відомо, що дане озброєння вражає ціль металевими лезами, які викидаються з корпусу.

Також портал "Знай.uа" писав, що у п'ятницю, 3 травня, в зоні проведення Операції об'єднаних сил пройшли тактичні навчання з протиповітряної оборони.