На українському ринку праці спостерігається гострий дефіцит кваліфікованих спеціалістів у різних сферах. Незважаючи на численні вакансії, роботодавці не завжди можуть знайти потрібних працівників. У Державному центрі зайнятості кажуть, що попит на певні професії продовжує зростати, і в деяких випадках це пов'язано з високою плинністю кадрів.

Станом на сьогодні на порталі вакансій Державного центру зайнятості розміщено понад 249 тисяч вакансій. Найбільше затребувані фахівці у сфері послуг, кваліфіковані робітники та професіонали з високою спеціалізацією.

Сфера послуг потребує таких працівників, як продавці, кухарі, бариста, офіціанти та охоронці. Наприклад, лише вакансій для продавців на порталі понад 20 тисяч.

Офіціант

Серед кваліфікованих робітників найбільше шукають водіїв, слюсарів, швачок та електриків. Водії, особливо з досвідом роботи на вантажівках або спеціальному транспорті, користуються великим попитом.

Популярні новини зараз

Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману

Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців

Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими

Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити

Показати ще

Професіонали таких напрямків, як бухгалтери, інженери, лікарі та медсестри, також затребувані. Не вистачає і вчителів, психологів, юристів та економістів.

Школа, вчитель, уроки / фото: Pinterest

Однією з причин високого попиту на певні професії є плинність кадрів. Деякі працівники залишають свої посади у пошуках кращих умов або змінюють професію, що призводить до постійної потреби в нових кадрах. Це особливо відчутно серед продавців, офіціантів, бариста, підсобних робітників та вантажників.

Якщо ви шукаєте роботу, важливо пам'ятати кілька ключових моментів. По-перше, переконайтеся, що ваше резюме та супровідні листи актуальні та відповідають вимогам роботодавців. По-друге, не забувайте про важливість особистих контактів: відвідуйте професійні заходи та спілкуйтесь з людьми у вашій сфері. І нарешті, використовуйте час між пошуком роботи для підвищення кваліфікації – це може стати вашим ключем до нових можливостей.

Нагадаємо, Українські підприємства на межі закриття: чоловіків забирають дорогою на роботу

Раніше ми розповідали, що Платити чи працювати: 60-річних українців чекає непростий вибір

Також, Українців змусять платити за “довгий язик”: як не втрапити на штрафи через нове правило