ФОП можуть бути оштрафовані за порушення податкового законодавства. Наприклад, за перше порушення передбачено штраф у розмірі 340 грн, а за повторне, якщо воно сталося протягом року, штраф підвищується до 1020 грн.

Повторним вважається те порушення, за яке вже було накладено штраф. Якщо під час однієї перевірки виявлено кілька аналогічних порушень, то кожне з них оцінюється як перше і відповідно, за кожне накладається штраф у 340 грн.

Штрафи. Фото: politeka

Несвоєчасна сплата єдиного податку також карається. Для ФОП 1 та 2 групи штраф становить 50% від ставки єдиного податку. У 2024 році це становитиме 151,40 грн для 1 групи і 710 грн для 2 групи.

Штраф накладається навіть за невелику недоплату або затримку платежу на один день. Крім того, за несвоєчасну сплату нараховується пеня, яка може призвести до збільшення боргів.

Популярні новини зараз

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів

Зима буде без світла: тривожний прогноз

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

Якщо ФОП не подають об’єднаний звіт вчасно, штраф за перше порушення становить 1020 грн, а за повторне – 2040 грн. У випадку виявлення донарахувань податків, за ненавмисні помилки штраф становить 10%, за умисні – 25%, а за повторні порушення протягом трьох років – 50%.

ФОП

За відсутність обліку документів передбачено штраф: 1020 грн за перше порушення та 2040 грн за повторне. Ігнорування запитів податкової служби загрожує штрафом у 7100 грн.

За порушення реєстрації РРО та ПРРО штрафи становлять 25% вартості товарів за перше порушення і 50% за повторне. Якщо продано багато товарів без фіскалізації, штраф за перший товар буде меншим, а за наступні – вищим.

Нагадаємо, нові податки, позбавлення кешбеку та скорочення видатків: які пропонують способи наповнення бюджету

Раніше ми писали про те, що податок доведеться заплатити: кому не вдасться зекономити на покупці акумулятора чи павербанку

Крім того, Знай.ua повідомляв, безкоштовний проїзд, звільнення від податків та додаткову відпустку отримає більше людей