Ситуація в енергосистемі залишається складною, але робляться необхідні кроки, щоб її відновити та додати потужностей. Про це заявила заступниця міністра енергетики Світлана Грінчук, передає "Укрінформ".

У профільному міністерстві наголошують, що будь-які зовнішні умови можуть вплинути на ситуацію в енергосистемі, наприклад, посилення спеки. Втім, липневого сценарію не прогнозується. Якщо графіки повернуться, вони будуть не такими жорсткими.

Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube

"Енергосистема, на жаль, продовжує залишатися чутливою і будь-які зовнішні умови, у тому числі погодні, можуть впливати. Однак, ми не прогнозуємо таких значних відключень, які були в липні", - каже Світлана Грінчук.

Заступниця міністра зазначила, що останніми тижнями спостерігається стабілізація ситуації в енергетики, оскільки завершуються планові ремонти на атомних блоках, які були проведені в короткі терміни.

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців

Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн

ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах

Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими

Показати ще

Відключення світла, скріншот з відео

Водночас споживачам рекомендують бути готовими до можливих відключень, адже ситуація може змінитися будь-якої миті, у тому числі через потенційні атаки противника на енергетичні об'єкти.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Світло є, але не розслабляйтесь": українців закликають перестрахуватися на випадок раптових блекаутів.

Також наш портал інформував, українці не можуть скористатися перевагами двозонних лічильників: чому немає обіцяної економії.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, пральна машинка більше не з'їсть усі гроші: як заощадити на пранні з новими тарифами на світло.