У разі смерті пенсіонера його родичі можуть отримати невиплачену пенсію. Втім, це можливо за дотримання деяких умов. Про це повідомляє Пенсійний фонд України.

По-перше, слід врахувати, що виплата останньої пенсії проводиться, виключно родичам, які проживали разом із пенсіонером.

Виплати. Фото: скрін youtube

"Сума пенсії, що належала пенсіонеру та залишилася недоотриманою у зв'язку з його смертю, виплачується за місяцем смерті включно членам його сім'ї, які проживали разом із пенсіонером на день його смерті", - пояснюють у відомстві.

Чекати, що виплата надійде автоматично, не варто. ПФУ виплатить останню пенсію лише за умови особистого звернення родича з відповідною заявою. Якщо звертається кілька членів сім'ї, сума виплати ділиться між ними порівну.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн

Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими

Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube

Подати заяву необхідно протягом 6 місяців від дня відкриття спадщини. Якщо не вкластися термін, то пенсійна виплата увійде до складу спадщини. Аналогічно станеться, якщо не буде членів сім'ї, які відповідають критеріям отримання останньої пенсії.

ПФУ зазначають, що у такому разі виплати можна буде отримати лише після отримання свідоцтва про право на спадщину.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, не треба чекати на індексацію: кому можуть позапланово перерахувати пенсії.

Також наш портал інформував, Фінляндія виділила 2 млн євро для українських пенсіонерів: хто отримає доплати.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, можна збільшити пенсію на 30%: українцям порадили, коли виходити на заслужений відпочинок.