Курячі яйця майже універсальний продукт. Вони містять багато білка, поживних речовин, вітамінів і мінералів.

Хімічний склад яйця багато в чому залежить від умов, у яких живе птах, тому домашні яйця набагато корисніші, ніж ті, що отримують від курей на птахофабриках. Утримувати невелику кількість курей у господарстві для потреб, дуже легко. Однак іноді кури перестають нестись або ж мчать зовсім потроху. Що з цим робити?

Курка

Перегляньте умови, в яких ви міститье птицю, та її раціон. Можливо ви щось робите неправильно.

Як правильно?

Популярні новини зараз

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Щоб збільшити несучість курей, годуйте їх не тільки зерновою сумішшю, а й травою та овочами – кабачками, гарбузом, кормовими буряками. Давайте клювати ракушечник, крейду або шкаралупу з яєць – це чудове джерело кальцію.

Вода в курнику повинна бути свіжою і легкою доступністю, щоб птахи могли пити при першій необхідності.

яйця містять вітамін А, фото Pxhere

Паразити

Щоб кури не страждали від паразитів, таких як кліщі, їм потрібні піщані ванни. Ще краще-ємності з попелом, у яких могли б купатися птахи.

Прикормка

Основа харчування курей – пшениця, до неї можна додавати та інше зерно. Навесні можна підгодовувати курей молодою кропивою.

Ще одна причина зменшення несучості курей – линяння. Щоб прискорити цей процес, курям забезпечують повноцінне харчування з підвищеним вмістом вітамінів та мінералів. У цей час варто додавати в їжу бурякове бадилля, капустяне листя, бур'яни, пророщене зерно, макуху з вареною і м'ятою картоплею.

курячі яйця, скріншот з відео

Температура

У курнику має бути сухо і тепло – температура не повинна опускатися нижче 4-8 градусів тепла. Важливо також освітлення-сонце повинне падати зі східної або південно-східної сторони.

Нагадаємо, що здоров'я підкосить відчутно: дієтологи назвали м'ясний делікатес, яким краще не балувати смакові рецептори.

Раніше ми повідомляли, що це реальна загроза здоров'ю: з якого посуду не можна пити каву та чай - перетворює напій на отруту.

Також стало відомо про продукти-"дементори": дієтологи розповіли, яка їжа краде силу та енергію.