Після відчутного здешевлення на початку літа кава в Україні знову почала дорожчати. Цінник на напій у супермаркетах росте вже другий місяць поспіль і з такими темпами поціновувачам кави доведеться полюбити чай. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Кава – найпопулярніший напій як у світі, так і в Україні. Однак з кожним місяцем він стає все менш доступним, навіть розчинний і навіть у супермаркетах.

Супермаркет, кава: кадр з відео

Так, станом на 8 серпня кава торгової марки "Nescafe Gold" в українських супермаркетах у середньому коштує 164,22 гривні за 120-грамове впакування. Ще місяцем раніше цінник становив 159,25 гривні, а у червні – 155,40 гривні.

Ціни на каву. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

В останній місяць літа діапазон цін на напій, що бадьорить, досить широкий - від 151,40 до 184,80 гривні за упаковку, залежно від торгової мережі.

Багато хто воліє додавати в каву вершки, але і це задоволення також стає дорожчим. Так, вершки торгової марки "Простоквашино" 10% у середньому коштуватимуть 24,60 гривні за 200 мл. Місяцем раніше продукт коштував трохи дешевше – 24,03 гривні.

Ціни на вершки. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні прогнозують зростання цін на продукти через європейські норми: що чекає на споживачів.

Також наш портал інформував, ціни злетіли до 120 гривень: українцям показали вартість абрикосів у супермаркетах та назвали причину подорожчання.

Крім того, ми писали, український виробник досі не прибрав російського прапора з упаковки свого морозива: "Ти такий патріот – йди на фронт".