Сезон консервації в Україні триває, але ціни на деякі ягоди все ще кусаються. Споживачам розповіли, скільки у серпні коштуватиме кілограм чорної смородини та малини, які часто використовують для заготівель на зиму.

Завідувач відділу ціноутворення та аграрного ринку Інституту аграрної економіки Інна Сало склала прогноз, які ціни на ягоди українці побачать в останній місяць літа. За її словами, вони виглядатимуть так:

  • чорна смородина – 70-80 гривень за кілограм;
  • малина – 80-90 гривень за кілограм.

Ягоди, фото: pixabay.com

При цьому, коли сезон смородини тільки стартував, аналітики проекту EastFruit розповіли, що перші партії ягоди цього року в середньому продають на 23% дешевше, ніж минулого.

А ось за кавун українці в середньому віддаватимуть близько 30 грн/кг, вважає Інна Сало. Також вона додала, що практично всі плоди, до 93%, вирощувалися фермерськими господарствами – близько 0,4 млн. тонн. Однак більшу частину врожаю все ж таки відвантажували на ринок для продажу.

Популярні новини зараз

Для ФОП вступили у дію нові правила

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

З Херсонської області, де здебільшого й вирощувалися баштанні, завезли лише 37% кавунів – до 150 тисяч тонн. У той же час експерт впевнена, що цю значну частку можна компенсувати, якщо сформувати пропозицію на ринку завдяки імпорту.

Кавуни, скріншот: YouTube

Раніше ми писали про те, що ціни злетіли до 120 гривень: українцям показали вартість абрикосів у супермаркетах та назвали причину подорожчання

Як повідомляв Знай.ua, по 18 грн за "зелений": українцям показали, яким має бути реальний курс валют у 2023 році

Також портал Знай.ua писав, як виправити показники електролічильника, які були передані неправильно: інструкція від YASNO