Щоб не переплачувати послуги водопостачання, потрібно навчитися правильно знімати показники з лічильника і своєчасно їх передавати постачальнику. Інструкцію для українців публікує "24 Канал".

Насамперед необхідно визначити тип лічильника, який встановлений у вашій оселі. Найчастіше холодна вода позначається синім кольором, а гаряча - червоним. Однак бувають випадки, коли обидва лічильники однакові. Тоді потрібно почергово відкрити кран із холодною, а потім гарячою водою та дивитися, який пристрій починає працювати.

Вода з крану. Фото: скрін youtube

Коректно передані показники – запорука правильної платіжки, без зайвих нарахувань. Постачальнику слід передавати цифри чорного кольору без урахування нулів та червоних позначок.

Не менш важливо вчасно передавати показники лічильника. Наприклад, мешканцям столиці – до 31 чи 30 числа кожного місяця, оскільки з 1 по 5 число облікові бази закриті для оновлення інформації. Запізнилися - є всі шанси, що сума в платіжці буде неправильною.

Популярні новини зараз

Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Показати ще

Лічильники води, фото Знай.ua

Надсилати дані про спожиту воду потрібно у встановлений період через месенджери, по телефону, на офіційному сайті або іншими доступними способами, про які можна дізнатися у постачальника послуг.

Раніше портал Знай повідомляв, "Нафтогаз" попередив про проблеми з платіжками: кому зі споживачів доведеться поморочитися.

Також наш портал інформував, українці скаржаться на затримку паперових платіжок від "Нафтогазу": як отримати рахунок не чекаючи листоноші.

Крім того, ми писали до 10 гривень за куб: скільки українці будуть віддавати за газ у серпні, постачальники показали ціни.