Незважаючи на прогнози багатьох експертів, ціни на сезонні овочі в Україні тішать, частково. Кілограм деяких із них обійдеться покупцям від 10 гривень, але є позиції й дорожчі.

Вартість огірків рекордно знизилася у липні-серпні. Згідно з даними сервісу gotoshop, у мережі УльтраМаркет і МегаМаркет кілограм пропонують всього по 10 гривень. Найдорожче ці овочі обійдуться в Ашані та Новусі – 22 грн та 19,99 грн відповідно.

Ціни на огірки, дані gotoshop

Водночас солодкий перець залишається дорогим, особливо кольоровий. Якщо продукція від українських фермерів коштує від 27,90 грн/кг, то за кілограм жовтого, червоного, зеленого чи білого перцю доведеться заплатити від 70 грн, а деякі супермаркети підвищили цінник майже до 100 грн.

Ціни на перець, дані gotoshop

Популярні новини зараз

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Гострий перець обійдеться українцям набагато дорожче. Цінники стартують від 150-200 гривень та сягають 499-569 гривень, зокрема, за перець Халапеньо чи Падрон.

Ціни на гострий перець, дані gotoshop

Відносно недорогими залишаються баклажани. У супермаркетах за кілограм просять від 23 гривень, проте на деякі сорти цінники вищі за 95-139 гривень за кілограм. У середньому баклажани коштують 25-30 гривень.

Ціни на баклажани, дані gotoshop

Раніше ми писали про те, що ціни злетіли до 120 гривень: українцям показали вартість абрикосів у супермаркетах та назвали причину подорожчання

Як повідомляв Знай.ua, в Україні прогнозують зростання цін на продукти через європейські норми: що чекає на споживачів

Також портал Знай.ua писав, що порушникам доведеться дорого заплатити: в Україні з 1 жовтня повертають штрафи