У призначенні пенсії є чимало важливих нюансів, про які потрібно знати українцям. Зокрема, як зараховується стаж роботи, отриманий за кордоном та де пенсіонеру можуть з цим допомогти.
З таким питанням до редакції "На пенсії" звернувся Олександр Сальников із Одеської області. Певний відрізок життя він працював у Литві, але, виходячи на пенсію, йому не зарахували цей стаж.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube

"У трудовій книжці не вистачало якогось штампу. Я запросив Вільнюс, а мені відповіли, що цим має займатися Пенсійний фонд. У свою чергу, у Пенсійному фонді мені відповіли, що займатися запитом не будуть, оскільки за це потрібно платити валюту. Де шукати справедливість?", - запитав він.

Експерт відповів, що допомогу у такому питанні має надавати орган, який призначає пенсію, тобто ПФУ. Там пенсіонеру мають надати всі необхідні документи для нарахування стажу роботи за кордоном.

ПФУ. Фото: скрін youtube

Пенсіонерам у таких випадках також рекомендують звертатися з офіційною заявою до ПФУ, але якщо прохання буде проігноровано, завжди можна звернутися до обласного управління чи Пенсійного фонду України.

Популярні новини зараз

Для ФОП вступили у дію нові правила

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

"Більше того, можете додати копію вашої трудової книжки. Можливо, вища інстанція вирішить, що ваш стаж можна зарахувати і без відповідного запиту – за наявними документами. Адже треба переконатися, що вам взагалі правомірно відмовлено у зарахуванні до стажу вказаного періоду", - повідомили українцям.

Нагадаємо, "Ощадбанк" допоможе українцям з покупкою продуктів.

Раніше ми писали про те, що порушникам доведеться дорого заплатити: в Україні з 1 жовтня повертають штрафи

Як повідомляв Знай.ua, щоб особисто не ходити до ПФУ: українцям підказали, як оформити субсидію онлайн