Овочі борщового набору на українському ринку зараз доступні кожному покупцю. Ціни впали суттєво, зокрема, на капусту, моркву та цибулю. Це пов'язано з великою пропозицією овочів.

Більше того, на ринку навіть надлишок овочів, бо аграрії посадили дуже багато, повідомив радник директора з агропромислового комплексу оптового ринку сільськогосподарської продукції "Шувар" у Львові Іван Стефанишин.

"Як для населення ситуація прекрасна, а для виробника - катастрофічна. Порівняно з минулорічними хіба що буряк і картопля приблизно залишилися в одну ціну, решта різко пішла вниз", - додав він.

Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube

Зокрема, зараз цибулю у супермаркетах продають у середньому по 17-18 грн, хоча виробники сподівалися на більш високі ціни – до 30-40 грн/кг. Капуста водночас коштує в опті всього 7 грн/кг, але українцям у супермаркетах вона доступна по 11-12 грн/кг.

Популярні новини зараз

Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Кілограм моркви можна купити за ціною від 19-25 грн, а зі знижкою ще дешевше – від 13 грн/кг. Буряк теж суттєво впав у вартості і зараз продається в діапазоні 19-27 грн/кг. Картопля зовсім подешевшала до 10-12 грн/кг.

Борщовий набір, скріншот: YouTube

Стефанишин зазначив, що борщовий набір так сильно подешевшав на фоні нагнітання через можливий дефіцит, оскільки частину агросектору Херсонщини було втрачено. Тому фермери посадили навіть більше, ніж треба.

"Посаджено дуже багато борщового набору і нема на нього попиту – пропозиція завелика. Це свідчить про нестабільність нашого виробництва і бажанні заробити за день купу грошей. В агронапрямку так не буває. Тут повинна бути системна робота, яка давала б можливість отримати урожай відповідної якості та кількості", – наголосив Стефанишин.

Нагадаємо, ціни злетіли до 120 гривень: українцям показали вартість абрикосів у супермаркетах та назвали причину подорожчання

Раніше ми писали про те, що мораторій не завадить? Українців стривожили новими тарифами на комуналку

Як повідомляв Знай.ua, у "YASNO" запропонували бонус споживачам: як отримати