Багато господарок і господарів на кухні дуже часто зустрічаються з тим, що потрібно підсмажити цибульку і моркву на сковороді, так як це незамінний дует для багатьох гарячих страв, що надає їм неповторний смак і аромат.

Однак досить часто засмажка з моркви та цибулі виходить зовсім не такою, як хотілося б. Вона втрачає апетитний вигляд, а цибуля в результаті перетворюється на кашу.

Смажена цибуля, скріншот: Youtube

Виявляється, потрібно просто знати правильну послідовність обсмажування двох інгредієнтів, тоді засмажка вийде просто неперевершеною. Отже, що ж смажити першим - морква чи цибуля?

Багато господинь можуть потрапити під поширену помилку, коли думають, що моркву потрібно смажити першою на сковороді з тієї простої причини, що вона твердіша. Проте досвідчені кухарі наполягають на тому, що таким чином засмаження не вийде.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Цього не потрібно робити через те, що, якщо смажити спочатку моркву, потім цибулю, ви ніколи не зможете досягти золотистості. А отримаєте лише тьмяність, млявість та відсутність апетитного зовнішнього вигляду. Адже морква виділяє вологу, яка заважає цибулі додати "карамельних" ноток.

Морква. Фото: Youtube

Тому тепер ви знатимете, що спочатку ми смажимо цибулю, домагаємося золотистого кольору і лише тоді додаємо натерту моркву.

Таким чином готова засмажка вийде дуже смачною та ароматною.

Спробуйте не варити яйця, а запекти просто в шкаралупі: дієтичний рецепт з курячим філе, про яке ви не забудете

Як повідомляв "Знай.uа", перловка, з якої ви забудете про рис і гречку: простий рецепт каші з м'ясом - можна навіть на багатті

Знай.ua писав, досвідчені господині знаються на кулінарії: навіщо посипати курку содою перед обсмажуванням