Усім відомо, що італійці люблять та знаються на макаронах, тож італійські спеціалісти розробили деякі способи, які дозволять трішки зменшити споживання газу та електрики у такій доволі рутинній справі, як приготування макаронів.

Ощадливість ніколи не буває зайвою, а коли багато часу проводиш за приготуванням їжі, то щоденна економія у перспективі може зберегти кругленьку суму.

Вершково-сирний соус для макаронів

Завжди накривати каструлю кришкою

Кожен з нас знає: для того, щоб вода швидше закипіла, каструлю потрібно накрити кришкою. Якщо цього не зробити, то ми надаремне витратимо енергію, яка б могла зарядити мобільний телефон 2 – 3 рази. Ми часто не звертаємо увагу на таку дрібничку, але якщо щодня звертати на неї увагу, то вона може заощадити багато грошей.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Води повинно бути достатньо, але не забагато

Ще один важливий принцип, про який пам'ятають усі до моменту приготування: на 100 грамів макаронів потрібно 700 мілілітрів води. Зазвичай ми заливаємо більше ніж треба води, і в результаті і вода кипить довше, і рресурсів витрачається більше. Відповідно, ми витрачаємо зайву енергію, яку б могли використати раціональніше.

Макарони, фото stale

Пасивне приготування

Окріп не так швидко охолоджується, як ми собі уявляємо. Зважаючи на цей факт, можна дійти висновку, що плитка не обов'язково повинна бути увімкнена до того моменту, доки макарони повністю не приготуються.

Можна на за декілька хвилин до завершення приготування вимкнути вогонь. Паста обов'язково доготується до потрібної консистенції майже за той самий час. На жаль, цим правилом рідко користуються, хоча воно теж дозволяє економити енергію і гроші.

Нагадаємо, не вішайте одяг на двері та стільці: тяжкі наслідки для всієї родини

Як повідомляв "Знай.uа", хлопець, який вважався мертвим, "ожив" на руках у батьків: не можуть повірити у побачене

Знай.ua писав, "влітку закінчаться...": відомий екстрасенс зізнався, що в Україні буде добре, коли в Росії стане погано