В Україні продовжуються заходи щодо мобілізації, і ніхто не може вгадати, де і коли військовозобов'язані чоловіки можуть отримати повістку в ТЦК, окрім самих працівників цих "центрів". Важливо знати, що цей процес, взяття військовозобов'язаних на облік, постійно супроводжується змінами та оновленнями.

Мета військкоматів – максимально оновити базу даних, яка зараз повністю "паперова", та мати дані абсолютно про кожного, хто може отримати повістку та вирушити до лав ЗСУ.

Днями з'явилася інформація про електронний реєстр, створений в Україні для оптимізації даних.

Військкомат, фото: unian

Чоловіки (бо переважно саме вони на даному етапі є військовозобов'язаними), повинні з'явитися до ТЦК та надати про себе основні дані, щоб вони були внесені до бази.

Популярні новини зараз

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Показати ще

Багато українців почали панікувати, адже вважають, що внесення їхніх даних до електронного реєстру це те саме, що вручення повістки. Мовляв, то коли її справді надішлють — це вже питання часу.

У військкоматах усі заперечують, і кажуть, що дані про більшість військовозобов'язаних у них і так є, проте вони потребують оновлення і нічого більшого.

Мобілізація, скріншот: YouTube

Зараз насамперед відправляються для взяття на електронний облік ті чоловіки, які працюють офіційно, тобто їх відправляють роботодавці. Також усіх, хто зареєстрований у Центрі зайнятості тощо. Однак процедуру пройде кожен, хоч би як намагався відтягувати цей момент.

Нагадаємо, українським військовим стане простіше поповнювати автопарк, дані про машини вже у ТЦК: видно всіх.

Раніше повідомлялося, перевірка чоловіків у дорогому ресторані та конфлікт із власницею розділили українців: хто має рацію.

Також, у ГУР показали скільки витрачають на закупівлю продовольства: ціни в рази нижчі від підрядів Міноборони.